Startsida
Spelningar
medlemmar
fotoalbum
Historik

Bli medlem

Musikkåren

Du som är intresserad av att spela med oss i Skutskärs Musikkår är mycket välkommen. Vi är i dagsläget 28 medlemmar i åldern 14-70 år, och åtta av dessa är tjejer. Huvuddelen av medlemmarna bor i Skutskär och Älvkarleby, men även Gävle finns representerat. Stommen i kåren utgörs av rutinerade musiker, men vi fyller ständigt på med ungdomar från Kulturskolan. Vår repertoar består av traditionell blåsmusik, i en svårighetsgrad som nog passar de flesta.

Du som spelar något blåsinstrument eller slagverk får gärna göra ett besök och prova hur det känns att spela med oss. Ett krav är att du kan läsa noter och att du övar regelbundet på ditt instrument. Tidigare vana av spel i orkester är också en merit.

Vi vill även att våra medlemmar ska delta i så stor utsträckning som möjligt vid kårens repetitioner och framträdanden

Framträdanden

Bland våra framträdanden kan nämnas 1:a maj, Nationaldagen och Fallens Dag samt ett antal egna konserter i Älvkarleby kommun. Tillsammans med Skutskärs Manskör framträder vi varje år i Skutskärs kyrka, dels vid advent och dels vid Kristi Himmelsfärds dag.

Repetitioner

Vi repeterar i Rotskärsskolans aula på tisdagar klockan 19.00 - 21.00. Vi repeterar cirka 35 gånger per år och genomför cirka 10-15 offentliga konserter. Tveka inte, utan ta kontakt med någon av nedanstående personer i kårens styrelse så berättar vi mer:

Sören Sandström, ordförande
soren.sandstrom@skutskarsmusikkar.se 026-70843

Erik Holmgren, kassör
erik.holmgren@skutskarsmusikkar.se 026-72236